Kajakroer og mountainbiker går sammen på nyt dansk elitesportshold

19 oktober 2022

Med under to år til de Olympiske og Paralympiske Lege i Paris 2024 tilslutter den tredobbelte OL-medaljetager, verdensmester og europamester, kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen, samt EM-sølvvinder, mountainbike-rytteren Sebastian Fini Carstensen, sig Toyotas nye danske elitesportshold, Team Toyota. Tilknytningen til det nye elitehold betyder øget hjælp til atleterne for at opnå endnu større sportslige resultater, ligesom atleterne som rollemodeller skal være med til at fremme mobilitet for alle gennem idræt – uanset fysisk handikap eller ej.

Det er ikke meget, de har til fælles i deres respektive sportsgrene, kajakroer Emma Aastrand Jørgensen og mountainbikeren Sebastian Fini Carstensen. Men én ting drømmer de dog begge om, nemlig guld ved det kommende OL i Paris i 2024.

Derfor har de begge nu sluttet sig til et nyt dansk olympisk og paralympisk hold, Team Toyota, som skal være med til at lette deres vej mod et ekstra godt resultat om et par år i den franske hovedstad.

"Mit mål er at vinde OL-guld. Det skal jeg ikke lægge skjul på. Jeg har både sølv og to bronze nu, så mit mål er helt klart OL-guld," siger Emma Aastrand Jørgensen.

Nogenlunde samme målsætning har mountainbike-rytteren Sebastian Fini Carstensen, der var med til OL i Tokyo 2020 i fjor, og som har stor appetit på mere.

"Jeg håber at komme med til Paris 2024 og gøre det endnu bedre end i Japan," bedyrer han.

Letter i en travl hverdag
Begge atleter glæder sig over nu at være blevet en del af Team Toyota og derigennem få lettet en til tider travl hverdag, hvor fokus på restitution er mindst ligeså stort som på selve den hårde fysiske træning.

”Det at blive en del af Team Toyota og have fået sin egen bil er sindssygt dejligt og gør bare hverdagen nemmere. Det er et let at komme til og fra træning, eller hvis jeg skal til en fysioterapeut, eller jeg skal til diætisten eller psykologen, som alt sammen ligger i Idrættens Hus i Brøndby,” fortæller Emma Aastrand Jørgensen.

Sebastian Fini Carstensen stemmer i. For ham er hans bil helt nødvendig for at få hverdagen til at hænge sammen.

”Det betyder meget at have en bil i min hverdag. Jeg bruger den hver dag til træning, styrketræning, cykelløb eller indkøb. Der går ikke en dag, uden jeg bruger bilen. Så det er en kæmpe hjælp at være blevet en del af Team Toyota,” understreger Sebastian Fini Carstensen.

Seks atleter og para-atleter
Team Toyota tæller udover den tredobbelte OL-medaljetager Emma Aastrand Jørgensen og EM-sølvvinder Sebastian Fini Carstensen fire andre danske eliteatleter i form af paralympisk guldvinder i taekwondo, Lisa Kjær Gjessing, tidligere paralympisk guldvinder og nuværende sølvvinder i bordtennis, Peter Rosenmeier, bronzemedaljetager i længdespring ved de Paralymiske Lege i Tokyo, Daniel Wagner, samt OL-svømmer Emilie Beckmann.

Fælles for alle på teamet er, at de hver især jagter kvalifikation til Paris 2024 og ultimativt at stå øverst på podiet med en guldmedalje om halsen. Selv om de hver især repræsenterer vidt forskellige sportsgrene, og nogle endda også har et fysisk handikap, forventer Emma Aastrand Jørgensen at kunne få meget ud af fællesskabet med andre eliteatleter med helt andre baggrunde og udfordringer.

”Vi kan lære rigtig meget af hinanden – både i forhold til det fysiske og ikke mindst det mentale, som ofte er en mindst lige så vigtig del af det at være med på højeste niveau i sin sport,” forklarer Emma Aastrand Jørgensen.

Olympisk og paralympisk mobilitetspartner
Toyota er global olympisk og paralympisk mobilitetspartner ved legene i Paris 2024 og har lokalt i Danmark indgået partnerskab med Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Parasport Danmark. Gennem partnerskabet vil Toyota skabe endnu bedre forudsætninger for danske medaljer ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege.

Samtidig ønsker Toyota gennem det olympiske og paralympiske partnerskab at benytte særligt udvalgte elitesportsfolk som rollemodeller til at inspirere enhver til at være den bedste udgave af sig selv – og at udbrede Toyotas generelle budskab om, at intet er umuligt.

Men samtidig har de ambitiøse sportsudøvere også en anden fælles mission sammen med Toyota – nemlig at fremme mobilitet gennem idrætten.

"Vi udvikler bæredygtige produkter og serviceydelser hos Toyota for at sikre, at ingen mennesker i verden skal være begrænset i deres mobilitet uanset, om man er ung eller gammel eller har et fysisk handikap eller ej. Vi mener, at når man først kan bevæge sig frit, så er alt muligt, og intet er umuligt," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.