Køb din nye Toyota Hybrid hos MTH Biler

Toyota har udviklet hybridbiler i over 20 år. Og med mere end 15 millioner solgte hybridbiler på verdensplan er Toyota i dag den førende udvikler af hybridbiler og hybridteknologi.

På denne side fortæller vi om hvorfor, du skal vælge Hybrid, og hvilke modeller vi kan tilbyde.

 

Hvad er Toyota Hybrid?

Lige som Toyota er blandt de første med brintbiler i dag, var de også med helt i front, da hybrid-bilerne kom frem for lidt over 20 år siden. Det forspring kan mærkes den dag i dag, når du køber en Toyota hybrid eller plugin-hybrid.

For lidt over 20 år siden tog den første Toyota Prius opmærksomheden, da den som en af de første serieproducerede biler i verden gjorde brug af hybridteknologien.

En Toyota hybrid er udstyret med 2 motorer

Den var – lige som alle hybridbiler lige siden – udstyret med to forskellige motorer:

  • En elmotor som bruges, når bilen sætter i gang, og accelererer op i fart
  • En benzinmotor som bruges, når du kører ud ad landevejen

Ved at anvende en elmotor der, hvor den giver den største effekt, og der hvor benzinmotoren har det største benzinforbrug, fik forbrugeren med Toyota Prius en væsentlig mere miljøvenlig og benzinøkonomiske bil – og en langt større køreglæde, fordi bilen har en væsentlig hurtigere acceleration end en bil kun med benzinmotor.

Og sådan har det været med hybridbiler fra Toyota lige siden.

Oplades, når du bremser

Batteriet i en Toyota hybrid oplades, når du bremser – og i nyere modeller også, når du lader bilen rulle i gear hen til f.eks. et rødt lys. Den energi som oplades i batteriet, benytter elmotoren, når du sætter i gang bilen igen.

Det betyder, at du aldrig behøver lade batteriet i din Toyota hybrid op.

Af samme grund slides batteriet i en hybridbil ikke, sådan som du kender det fra f.eks. din mobiltelefon. Det skyldes, at en Toyota hybrid altid holder opladningsgraden på batteriet inden for henholdsvis 80 og 20 % af maksimalkapaciteten

Det betyder, at du aldrig skal skifte batteriet i din Toyota hybrid.

En Toyota hybrid har automatgear

En Toyota hybrid-bil har ingen kobling. Altså får du hverken problemer med slid på koblingen, og skal ikke sidde og lede efter koblingspunktet, når du skal sætte i gang.

I stedet er bilen udstyret med et automatgear, som skifter næsten umærkeligt, efter hånden som bilen kører hurtigere. Det gør det samtidig muligt at skifte næsten lige så ubemærket mellem elmotoren og benzinmotoren på bilen.

Når du skal stoppe bilen, løfter du bare foden fra speederen, og begynder at træde forsigtigt på bremsen. Og når du skal sætte i gang igen, løfter du foden fra bremsen. Så starter elmotoren bilen op, og du kan så træde på speederen igen for at få bilen op i fart.

Ganske som du plejer.

Hybrid og Plugin-hybrid – hvad er forskellen?

Toyota har også hybrid-biler, der kan køre længere på strøm. Det er de såkaldt plugin-hybrid elbiler. De er ligesom Toyota hybrid-biler udstyret med både en benzinmotor og en elmotor, som lades op under kørslen.

Forskellen er, at batteriet har en større kapacitet, og derfor også skal lades fra en ladestander. Til gengæld kan du køre længere på elmotoren alene – helt op til 135 km. Så hvis du kun skal køre en kort tur, kan du køre hele vejen på el.

Det giver bilen en endnu bedre benzinøkonomi – og gør den endnu mere miljøvenlig, uden at du behøver holde øje med, hvor langt der er til den næste ladestation. For når batteriet er ved at være nede på 20 % af kapaciteten, eller du kører hurtigere end 135 km/t, slår benzinmotoren til helt automatisk.

Så kan du køre resten af vejen, uden at behøve at lade bilen undervejs.

Køb Toyota hybrid hos MTH BILER A/S

Bor du i Nordvestjylland, på Mors eller i Østjylland, har du aldrig langt til den nærmeste afdeling af MTH BILER A/S. Vi har selvstændige afdelinger i Thisted, Nykøbing Mors, Løgstør, Brovst, Hadsund, Grenå, Randers og Aars – og har altid en Toyota hybrid og plugin-hybrid stående klar til en prøvetur.

Book din prøvetur i dag, og nyd den større køreglæde med god, miljømæssig samvittighed.

For miljøet

Toyota Hybrid udleder 15 til 30 gange mindre NOx-emissioner end fx dieselmotorer.

Toyota Hybridbiler er en økonomisk bil, der kan køre op til 50% af tiden på el.

For økonomien

Du er sikret den mest økonomiske køretur, da en Toyota hybridbil automatisk selv vælger, hvornår den skifter fra benzin til el og omvendt.

Du er fri for at tænke på ledninger eller ladestop.

For køreglæden

Slip for at skifte gear, og slap af og nyd køreturen i stedet. Vores hybridbiler kommer altid med automatgear.

Automatgearet sikrer også en mere økonomisk kørsel og optimal udnyttelse af batteri og motor.

Toyota Hybrid modeller