Toyota vil inden længe give et første indblik i koncernens kommende fuldt elektriske SUV i mellemklassen. Det bekræfter den japanske mobilitetsgigant og oplyser, at afsløringen finder sted ved det forestående Shanghai Motorshow i april.

Mandag den 15. marts 2021

Toyota løftede i december sløret for en skitse af en kommende fuldt elektrisk SUV i mellemklassen. Den vil blive bygget på Toyotas helt nye modulære platform til elektriske biler, e-TNGA, som er særdeles fleksibel og let af tilpasse til en lang række af forskellige biltyper og bilstørrelser.

Platformsarkitekturen til e-TNGA bygger på nogle grundlæggende principper, der handler om, at visse hovedelementer forbliver de samme, mens andre kan variere. Det gør det muligt at variere bilmodellernes bredde, længde, akselafstand og højde.

Samtidig vil man også let kunne variere, om en model – bygget på Toyotas nye platform til fuldt elektriske biler – skal have forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk, ligesom flere andre forskellige løsninger i relation til størrelse på batteri og elmotor også kan tilpasses kundernes behov.

Fleksibiliteten af e-TNGA gør det i det hele taget muligt for Toyota at designe og bygge biler, som ikke kun udmærker sig ved at være fuldt elektriske, men som også er både spændende at køre og smukke at se på.

Afsløringen af Toyotas nye, fuldt elektriske SUV i mellemklassen finder sted ved Shanghai Motorshow, der efter planen åbner 21. april.

Se vores udvalg af nye biler og vores udvalg af brugte biler.