Toyota Yaris Cross kåret som verdens bedste bybil

20 april 2022

Toyotas højbenede og kompakte SUV, Yaris Cross, har netop modtaget fornem hæder ved dette års World Car Awards og kan således bryste sig med titlen som Verdens Bedste Bybil 2022. Prisen, der i år blev uddelt af 102 motorjournalister fra hele 33 forskellige lande over hele verden, sætter dermed en tyk streg under de køremæssige, designmæssige og praktiske dyder, som Yaris Cross repræsenterer, og som udmærker modellen i særlig grad i byen.

 

Det er kun et år siden, at Toyotas mest populære model i Danmark, Yaris, blev kåret som Årets Bil i Europa 2021. Men i år er det øverste trin på ærespodiet erstattet af en anden Yaris – nemlig den højbenede, skarpt designede SUV, Yaris Cross, der netop har modtaget den fornemme hæder som Verdens Bedste Bybil 2022. Det er 18. år i træk, at den årlige prisuddeling løber af stablen.

Selvom de to modeller i Yaris-familien deler platform og bliver bygget på samme Toyota-fabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig, adskiller de sig alligevel fra hinanden på en række punkter. Først og fremmest er Yaris Cross hele 24 cm længere, 9 cm højere og 2 cm bredere end Yaris, og med 397 liter rummer bagagerummet 111 liter mere.

Endnu et trumfkort er, at Yaris Cross også fås med intelligent firehjulstræk, der er mindst ligeså brugbart i byen som i terrænet, da det sørger for, at bilen hele tiden har et optimalt vejgreb, uanset om vejen er ujævn eller decideret glat.

”Vi er beærede over at blive tildelt World Urban Car 2022. Vores fundament har altid været at lave gode kompakte biler, og denne filosofi guidede os til at udvikle Yaris Cross som en kompakt bil med et rummeligt bagagerum samt tilstrækkelig kraft og god brændstofsøkonomi. Vi vil fremadrettet bruge prisen som motivation i udviklingen af højkvalitetsbiler, der kan opfylde vores kunders behov og hjælpe med at reducere CO2-udledningen,” siger chefingeniør Takatomo Suzuki hos Toyota Compact Car Company, der er Toyotas afdeling for kompakte biler.

Designet på Yaris Cross er udviklet til netop at imødekomme de europæiske kunders behov i den kraftigt voksende kompakte mini-SUV-klasse. I Danmark har kunderne også taget godt imod Yaris Cross, som blev introduceret for blot et halvt år siden og allerede nu blander sig blandt de mest populære bilmodeller i Danmark.

Nogle af årsagerne til, at så mange danskere er faldet for Yaris Cross, er blandt andet bilens praktiske udformning i en kompakt indpakning, Toyotas fjerde generation hybridteknologi samt anden generation af Toyotas avancerede sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense. Kombineret med Toyotas autentiske SUV-egenskaber, der strækker sig helt tilbage til den første Toyota RAV4, som blev introduceret for mere end 25 år siden, lægger det fundamentet til Yaris Cross’ succes.

En succes, som altså nu er blevet yderligere forstærket med kåringen som Verdens Bedste Bybil 2022 ved World Car Awards.